معرفی وبلاگ
نویسنده: پاکروان فر
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 73587
تعداد نوشته ها : 129
تعداد نظرات : 8
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

دستمزد بازیگران سینما چقدر است؟ درآمدشان از کجاست؟


بارها این پرسش پیش آمده که به چه دلیل درآمد ستاره‌ها در سینمای ایران اعلام نمی‌شود؟ چرا در تمامی اخبار مربوط به طرح‌‌های عمرانی کشور، قرارداد بازیکنان فوتبال و حتی لایحه بودجه، ریز آمار و ارقام درآمدها و هزینه‌ها بیان می‌شود، اما کمتر ستاره‌ای علاقه‌مند به اعلام رقم دقیق دستمزد خود است؟
مطلبی که می‌خوانید تلاش خبرنگار جام جم برای یافتن پاسخ این پرسش است. البته از آنجا که فرض اولیه این گزارش کاملا درست بوده و واقعا هیچ ستاره‌ای تمایلی به افشای رقم دستمزد خود نداشت، این گزارش بدون اشاره به نام هنرمند یا فرد خاصی تهیه و ارائه شده است.

کاسبی کساد نیست

بیشتر ما ایرانیان علاقه‌ای نداریم که دیگران از جزییات زندگی ما باخبر شوند. اگر هم گاهی اطلاعی از وضعیت مالی خود به دیگران می‌دهیم، این اطلاع را در قالب انواع و اقسام اغراق‌ها و پزها قرار می‌دهیم تا مثلا از طریق اشاره به خرید اتومبیلی جدید، بابت این اتومبیل به طرف مقابل خود پز بدهیم و فخرفروشی کنیم.

این روزها به سراغ هر حرفه و شغلی که بروید، بیشتر آنها از وضعیت نابسامان مالی خود گلایه و اعلام می‌کنند وضع خیلی خراب است و اصلا کاسبی صرف ندارد. اگر هم برای خرید جنس خاصی وارد مغازه شوید و بیش از حد برای گرفتن تخفیف اصرار کنید، فروشنده با ردیف کردن ده‌ها فاکتور و باز کردن دفتر حساب و کتابش به شما می‌قبولاند که این کالا تنها چند تا یک تومانی برایش سود دارد و از اساس فعالیت او در این مغازه با در نظر گرفتن وضعیت اجاره و هزینه‌های دیگر چیزی جز ضرر نیست. یکی از دوستانم در چنین مواقعی جمله جالبی به فروشنده می‌گوید: اگر اینقدر فعالیت در این حرفه برای شما با ضرر و سختی همراه است پس چرا این کار و کاسبی را تعطیل نمی‌کنید؟!

خرج بالاست

وضعیت صنف ستاره‌های سینما هم جدای از دیگر اصناف نیست. حتما شما بارها با این جمله و عبارت در مصاحبه‌های برخی هنرمندان سینمایی مواجه شده‌اید که «من هنوز اجاره‌نشین هستم...»، «توانایی خرید خانه ندارم»، «باید برای ما هم مانند دیگر مشاغل حقوق ثابت تعریف شود»، «اگر دوباره به سن و سال جوانی برگردم حتما کار دیگری را انتخاب می‌کنم» و... شاید شما هم مانند بیشتر مخاطبان با شنیدن این اظهارنظر‌ها دلتان برای این هنرمندان محبوب و مطرح که هر شب بر صفحه تلویزیون ظاهر می‌شوند بسوزد، اما اگر مثلا در ایام نوروز با چندتایی از این هنرمندان تماس بگیرید و بخواهید ایام نوروز را به آنها تبریک بگویید، فیبرهای نوری‌ای که مقدمات ایجاد این ارتباط را فراهم می‌کند صدای این هنرمندان را یا از کشورهای حاشیه خلیج فارس به گوش شما می‌رساند یا از کشوری خوش‌آب و هوا در قلب اروپا! اگر هم این هنرمندان بنا به هر دلیلی امکان سفر خارجی نداشته باشند، حداقل گذران تعطیلات آنها هتلی در یکی از شهرها یا جزایر توریستی ایران است که قیمت اقامت یک شبه آن برابر با 2 برابر حقوق کارمندی معمولی است. واقعیت این حرفه این است که افراد فعال در آن خرج‌های فراوانی دارند. خرج‌هایی از قبیل خرید لباس‌های گرانقیمت، شرکت در میهمانی‌های مجلل، سوار شدن بر اتومبیل‌های شیک و رفتن به سفرهای خارج از کشور. برخی از این بازیگران می‌گویند داشتن این زندگی مقدمه رشد در چنین فضایی است و اگر مثلا بازیگری اتومبیل ارزانقیمت سوار شود و با کارهای دیگر از این زندگی پرزرق و برق دوری کند، جامعه هنری او را تحویل نمی‌گیرند و به مرور از صحنه رقابت حذف می‌شود.

درآمد ستاره‌ها

ستاره‌های سینما شیوه‌های مختلفی برای کسب درآمد دارند. این روزها به لطف ساخت فیلم‌های 90 دقیقه‌ای و رشد تولید سریال‌های تلویزیونی، دستمزد بازیگران هم رشدی صعودی را طی کرده است. مثلا بازیگر یکی از سریال‌های تلویزیونی که این روزها در حال ساخت است ماهانه 18میلیون تومان دستمزد می‌گیرد. 2 بازیگر دیگر هم ماهانه 15 میلیون تومان دستمزد می‌گیرند. در چنین سریالی حداقل دستمزد یک بازیگر ماهانه 2 تا 3 میلیون تومان است. این سریال‌ها به دلیل طولانی بودن زمان ساخت آنها درآمد سرشاری را نصیب بازیگران آنها می‌کنند. البته دیگر اعضای گروه نیز درآمدهای خوبی دارند، اما در چنین سریالی اختلاف درآمد بازیگر اصلی با مهم‌ترین فرد آن گروه کارگردان و مدیر فیلمبرداری بسیار زیاد است و گاهی یکسوم درآمد آن بازیگر نصیب کارگردان می‌شود. البته تفاوت بازیگران با دیگر عوامل یک فیلم در این است که آنها امکان فعالیت همزمان در 2 یا 3 فیلم مختلف را دارند و به همین دلیل گاهی در یک سال درآمدهای آنها به رقمی نجومی می‌رسد. یک مساله دیگر هم که در بیشتر سریال‌های تلویزیونی تاریخی وجود دارد، این است که با طولانی شدن مدت زمان فیلمبرداری این سریال‌ها یا تغییر در برنامه‌ریزی ساخت این آثار گاه شرایطی پیش می‌آید که مثلا بازیگری بعد از عقد قرارداد 6 ماه منتظر آغاز فیلمبرداری می‌ماند و اگر کمی زرنگ باشد، با هماهنگی مدیر برنامه‌ریزی و مدیر تولید سریال می‌تواند به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که در این 6 ماه که طبق قرارداد حقوق ثابتی از آن طرح دریافت می‌کند، در کار دیگری هم بازی کند و از فیلم یا سریال دیگری هم دستمزد دریافت کند.

حالا تصور کنید اگر بازیگرانی بیاید و در یک مصاحبه بگوید: «من از سریال... ماهانه 15 میلیون تومان دستمزد دریافت می‌کنم» چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ اولین اتفاقی که رخ می‌دهد این است که چند نفری از اقوام، دوستان، طلبکاران و احیانا ماموران مالیاتی با در دست گرفتن ماشین‌حساب به این نتیجه می‌رسند که بازیگر مورد نظر روزانه 500 هزار تومان دستمزد دریافت می‌کند. البته ممکن است در برخی طرح‌ها این پول با تاخیر پرداخت شود، اما بیشتر بازیگران با سرمایه‌گذاری این پول در کارهایی مانند مسکن، روز به روز بر درآمد و ارزش درآمد خود اضافه می‌کنند. به همین دلیل است که اگر این رقم عنوان شود، احتمالا دردسرها و مشکلاتی برای آنها پیش می‌آید.

یکی از افرادی که برای تهیه این گزارش با آنها صحبت کردم، اعلام می‌کرد که دلیل دیگر اعلام نکردن رقم دستمزد از سوی بازیگران برخی مشکلات خانوادگی آنها نیز می‌تواند باشد. مثلا بازیگری به دلیل این که همسر ولخرجی دارد، همیشه 2 نوع قرارداد تنظیم می‌کند. در قرارداد اصلی مبلغ دستمزد او واقعی و در قرارداد دیگر مبلغ دستمزد او 30 درصد از قیمت واقعی است که این 70 درصد در جای دیگری پس‌انداز می‌شود. طلبکاران مزاحم نیز نقش مهمی در عدم اعلام دستمزد بازیگران دارند. بیشتر بازیگران همیشه فضا را این‌گونه جلوه می‌دهند که تهیه‌کننده پول آنها را خورده و هزار و یک بدبختی دارند و حقوق خود را هم نگرفته‌اند، اما واقعیت جور دیگری است.

وضع بازیگران در سینما چگونه است؟

دستمزدهای بازیگران در سینما هم رقم‌های بالایی را شامل می‌شود. مثلا یک ستاره سینمایی برای ایفای نقش در فیلمی سینمایی بین 10 تا 15 میلیون تومان دستمزد دریافت می‌کند و بسته به حضور او در فیلم، این رقم گاهی به 30 تا 40 میلیون تومان هم می‌رسد. البته این رقم‌ها کاملا توافقی است و مثلا ممکن است بازیگری برای ایفای نقش در فیلمی سینمایی چند میلیون تومان دستمزد بیشتر دریافت نکند، اما در عوض برای سریال یا فیلم بعدی این کارگردان هم رزرو شود.

درآمد بازیگران سینمای ایران فقط به دستمزدی که از فیلم‌ها و سریال‌ها دریافت می‌کنند محدود نمی‌شود. بازیگران برای حضور در هریک از برنامه‌های زنده‌ای که شما وقت و بی‌وقت از شبکه‌های تلویزیونی تماشا می‌کنید، بین یک تا 5 سکه بهار آزادی دریافت می‌کنند. حضور در مراسم‌های مختلف، اجرای برنامه برای نهادها و حضور در تبلیغات هم برخی از راه‌های کسب درآمد برای بازیگران است که معمولا رقم‌های دریافتی نیز کاملا شکل «توافقی» دارد و گاه خیلی زیاد و گاهی فقط کمی زیاد است! در مجموع شرایط فعالیت در این حرفه آنقدرها هم که برخی از این افراد تلاش می‌کنند تا آن را بد جلوه دهند، بد نیست و با وجود سختی‌ها و مشکلاتی که احتمالا در همه کارها وجود دارد، حرفه بازیگری فعالیتی پرسود و پر از درآمد است که اگر قرار باشد جزئیات آن از سوی دست‌اندرکاران آن بیان شود، احتمالا دیگر نمی‌توان با عناوینی همچون شغل فرهنگی از زیر بار پرداخت مالیات و عوارض آن فرار کرد.

منبع : جام جم آنلاین

دسته ها : فرهنگی

ایران: آشنایی 1ساعته، نامزدی 2روزه، زندگی 3هفته، پایان طلاق

آشنایی یک ساعته و نامزدی سه روزه با ازدواج سه هفته یی پایان یافت و زوج جوان پس از 21 روز زندگی مشترک با مراجعه به دادگاه خانواده اعلام کردند حاضر به تحمل یکدیگر نیستند.

این زوج جوان که چندی پیش در یک مراسم عروسی با یکدیگر آشنا شده بودند، پس از یک ساعت گفت وگو در حاشیه این مراسم شیفته و دلبسته همدیگر شدند و همان جا پیمان بستند با هم ازدواج کنند. این دو که آرمین و سمیرا نام دارند و 25 و 23 ساله هستند در حالی تصمیم به این کار گرفتند که پیش از این هیچ گونه آشنایی با هم نداشتند و در جشن عروسی برای اولین بار همدیگر را ملاقات کردند. آرمین و سمیرا تا پایان یافتن این مراسم دوران نامزدی شان را آغاز کردند اما در این دوره که سه روز بیشتر به طول نیانجامید نیز به تحقیق درباره یکدیگر نپرداختند و پای سفره عقد نشستند. سمیرا پیش از جاری شدن خطبه عقد اعلام کرد به خاطر علاقه اش به آرمین مهریه اش را فقط 7 سکه بهار آزادی در نظر گرفته است. بدین ترتیب این دو جوان زندگی مشترک شان را آغاز کردند اما ازدواج آنها فقط سه هفته دوام آورد و آن دو دیروز برای جدایی به شعبه 268 دادگاه خانواده مراجعه کردند.

سمیرا که در جلسه دادگاه به شدت متاثر بود و می گریست به قاضی حسن عموزادی گفت: هنگامی که در جشن عروسی یکی از دوستانم با آرمین آشنا شدم و تصمیم به ازدواج با او گرفتم هیچ گاه به تفاوت هایی که بین ما وجود دارد فکر نمی کردم و تصور نمی کردم بتوانم فقط سه هفته با او زیر یک سقف زندگی کنم. او در مورد ریشه این اختلافات گفت: من در خانواده متمول زندگی می کردم و در خانه پدرم تمام امکانات برایم مهیا بود اما وقتی با آرمین ازدواج کردم متوجه شدم مرد خسیسی است و به همین دلیل زندگی در کنار او برایم سخت و غیرقابل تحمل است. او نه تنها پول کافی در اختیارم قرار نمی دهد بلکه برای هر خرید کوچک و کم اهمیتی نیز مرا بازخواست می کند. وقتی این تفاوت ها را حس کردم با او صحبت کردم تا از هم جدا شویم. حالا نیز حاضرم مهریه ناچیزم را ببخشم تا آرمین مرا طلاق دهد.

پس از وی شوهرش نیز طی اظهاراتی گفت: یک انتخاب نادرست باعث شد در 25 سالگی در آستانه جدایی از همسرم قرار بگیرم. شناخت من و سمیرا تنها از روی ظاهر همدیگر بود و برای اینکه یکدیگر را بشناسیم باید بیشتر تحقیق می کردیم اما ما فقط در مراسم عروسی یک ساعت با هم صحبت کردیم و سه روز بعد نیز به عقد هم درآمدیم. آرمین همچنین در مورد علت اختلافش با همسرش گفت: توقعات سمیرا از من بسیار بالا است، او دائم برایم خرج تراشی می کند و من نیز درآمدم با توقعات او همخوانی ندارد. به همین دلیل پس از 21 روز زندگی مشترک در حالی که پی به اشتباه مان برده ایم، تصمیم داریم به زندگی مشترک کوتاه مان پایان دهیم.

در پی اظهارات این زوج قاضی عموزادی با بررسی گفته هایشان رای به جدایی آنها داد و آرمین و سمیرا پس از سه هفته زندگی مشترک از هم طلاق گرفتند.

دسته ها : فرهنگی
چطور کودکان خود را به مطالعه علاقه‌مند کنیم؟ (مطالب عمومی)
چطور کودکان خود را به مطالعه علاقه‌مند کنیم؟ تحقیقات نشان داده است بیشتر کسانی که به کتاب و کتابخوانی علاقه دارند والدینی داشته‌اند که در دوران کودکی لحظات شیرین و گرمی را در هنگام خواندن داستان‌ها برای آنها ساخته و پرداخته‌اند. توصیه‌های زیر را به کار گیرید تا کودکان خود را جذب مطالعه کنید، به طوری که کتاب را بهترین دوست خود بدانند و از آن جدا نشوند. 1- زمان خاصی را به عنوان زمان خواندن داستان در نظر بگیرید : این مورد به خصوص برای کودکان نوپا بسیار مهم است. زمان قصه‌سرایی نباید چندان طولانی باشد، در اینجا کیفیت از همه چیز مهمتر است، اما سعی کنید آن را به صورت برنامه‌ای منظم در هر روز دنبال کنید. 2- کتاب‌هایی را انتخاب کنید که خودتان از خواندن آنها لذت می‌برید، زیرا عدم علاقه شما، به خوبی در آهنگ کلام شما منعکس می‌شود. 3- به خاطر داشته باشید که اغلب سطح شنیداری کودکان بالاتر از سطح خواندن آنهاست، پس فکر نکنید ممکن است کودک شما که در گروه سنی الف قرار دارد از شنیدن کتاب‌های گروه سنی ب، ج یا بالاتر لذت نبرد. 4- همیشه قبل از خواندن، عنوان کتاب و نام نویسنده آن را اعلام کنید. 5- داستانی را که می‌خوانید در ذهن خود تجسم کنید، مناظر را در ذهن خود ببینید، حتی زمانی که کتاب هیچ گونه تصویری ندارد. این کار باعث می‌شود که داستان را به زیبایی و واضح تعریف کنید. 6- در حین خواندن از تنوع استفاده کنید، متناسب با داستان، تن صدای خود را بالا و پایین ببرید، با دستان و اعضای صورت خود اشارات گوناگونی پدید آورید. همه اینها در جذاب‌تر کردن داستان برای شما و فرزندتان کمک می‌کند. 7- بسیاری از کودکان از "خواندن مکرر" یک داستان لذت می‌برند. 8- کودکتان را تشویق کنید که صفحات را ورق بزند، یا حتی عباراتی که بلد است را بخواند، هر دوی شما می‌توانید با افزودن دیالوگ‌های جدید، صداهای متفاوت و اشارات مختلف به آن شاخ و برگ دهید. 9- به آرامی بخوانید، در حین خواندن، سؤالاتی بپرسید و به پرسش‌های کودکتان پاسخ دهید. به عکس‌ها اشاره کنید و در مورد تصاویر کتاب بحث کنید. از کودکتان بپرسید: "فکر می‌کنی بعد از این چه اتفاقی خواهد افتاد؟" 10- فعالیت‌های اضافه و متناسبی با فضای داستان، ارائه کنید، کارهایی مثل آشپزی یا درست کردن کاردستی که با داستان شما متناسب و هماهنگ باشند یا فعالیت‌هایی که خواندن را به عنوان بخشی از علوم و فنون غنی ادبیات شکوفا سازند و به پیشرفت در یادگیری مهارت‌های ادبی منجر شود. 11- در زمان داستان با کودک خود مدارا کنید، اما در عین حال جدی و محکم باشید، چنانکه کودک شما نسبت به خواندن کتاب‌ بی‌میل است اجازه دهید در این حین نقاشی بکشد. شاید حتی بتواند یک نقاشی از فضای داستان بکشد! 12- با آموزگار کودکتان صحبت کنید یا به کتابخانه منطقه‌تان بروید تا از پیشنهادها و تجربیات آنها در این رابطه بهره‌مند شوید، به این وسیله فهرست‌های گوناگونی از کتاب‌های مختلف خواهید یافت و شاید حتی آنها بتوانند کتاب‌هایی که خواندن بلند آنها برای کودکان اثربخش بوده است را به شما معرفی کنند. خواندن، یک فعالیت تفریحی است شما فقط روزانه 15 دقیقه برای آن وقت صرف‌ کنید و از نتیجه سود بخش آن برای خود و فرزندانتان تا آخر عمر بهره بگیرید.
دسته ها : فرهنگی
X