تعداد بازدید : 73403
تعداد نوشته ها : 129
تعداد نظرات : 8
اعتراض خوئینیها و ابطحی به خاتمی درباره بیان "یا من یا موسوی" (اخبار سیاسی)
اعتراض خوئینیها و ابطحی به خاتمی درباره بیان "یا من یا موسوی"
در حالی که گفته می شد خاتمی روز چهارشنبه دهم بهمن ماه کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری خود را اعلام می کند، وی بار دیگر ایناقدام را به تعویق انداخت.
با این حال، سایت نزدیک به حسن روحانی خبر داد خاتمی قصد داشته عدم کاندیداتوری خود را اعلام کند اما در جلسه یکشنبه شب مجمع روحانیون مبارز از وی خواسته شده است این اقدام را حداقل یک هفته به تأخیر بیندازد. در این جلسه همچنین به خاتمی درخصوص بیان "یا من می آیم یا موسوی" اعتراض شده است.
خاتمی اگرچه از ابتدا با توجه به روحیه ریسک گریزی خود و اطلاع از نظرسنجی های جسته و گریخته ای که حکایت از وضعیت نه چندان مناسب مقبولیت وی به ویژه با فاصله گرفتن از پایتخت داشت، به تردیدهایش که بعداً نام آنها را دغدغه گذاشت، افزوده شده بود اما به دلیل اینکه جریان تندروی اصلاح طلب که همه پتانسیل خاتمی را برای حیات سیاسی او تشکیل می دهند، معتقد است تنها در صورت حضور خاتمی است که می تواند از یک حذف کامل دموکراتیک بگریزد و عدم کاندیداتوری وی را به مثابه فرار از یک مسئولیت تاریخی می دانند، خاتمی هم تا چندی قبل نمی خواست با نیآمدنش دل آنها را برنجاند اما جدی شدن میرحسین موسوی کاملاً ماجرا را تغییر داده است.
با این حال، گویا خاتمی هم با چراغ سبز میرحسین موسوی برای کاندیداتوری جنس بهانه اش برای "نیآمدن" جور شده است و پس از آنکه نتوانست از دیدار با رهبر انقلاب به عنوان حربه ای برای اعلام عدم کاندیداتوری خود استفاده کند، حمایت از موسوی را پروژه ای کم هزینه تر برای کنار کشیدن می بیند.
در این میان، این موسوی است که هر چقدر جدی تر می شود، طعنه ها و کنایه های جریان دوم خردادی نیز علیه او بیشتر می شود. شاید اصل حرف همان باشد که مصطفی تاج زاده گفته بود: «آن روزها (سال 76 و 84) که به میرحسین نیاز داشتیم، نیامد، حالا که داریم به راضی شدن خاتمی نزدیک می شویم، قصد آمدن کرده. فقط می خواهد بازی ما را به هم بزند.»
این، یعنی اعلام کاندیداتوری موسوی اول دعوای جریان اصلاح طلب است. "میرحسین نه رأی دارد و نه با ما اشتراک حداکثری در دیدگاهها دارد." این نقل قول، این روزها، دهان به دهان در میان اصلاح طلبان می گردد و اگر ابطحی، موسوی را "هندوانه دربسته" می خواند، تاجرنیا درخصوص حمایت مشارکت و سازمان مجاهدین از موسوی ابراز تردید می کند، درایتی و عطریانفر می گویند نسل جدید در رابطه با موسوی ابهامات جدی دارد، سایر نیروهای جریان دوم خرداد نیز دلشان با نخست وزیر دوران جنگ چندان صاف نیست. اما شاید خود میرحسین هم چندان بی میل نباشد که نسبت به او بی میل باشند. موسوی در پیغام و پسغام هایی که برای سازمان مجاهدین فرستاده، تأکید کرده است که نیازی به حمایت آنان ندارد و حتی در صورتی که بخواهند خودشان را به او بچسبانند، اعلام برائت می کند.
تندروهای دوم خردادی اگرچه هرگز فکر نمی کردند که موسوی برای کاندیداتوری جدی شود و تنها می خواستند از ظرفیت وی برای حمایت از خاتمی استفاده کنند اما در حال حاضر گویا در این بازی به نوعی دور خورده اند و موضوع برعکس شده، به طوری که خاتمی برای عدم کاندیداتوری بهانه پیدا کرده و در ضمن اعلام کرده است که یا خود خواهد آمد یا موسوی. در پی همین نقل قول هم بوده است که در جلسه یکشنبه شب مجمع روحانیون مبارز، موسوی خوئینی ها و ابطحی بر او خرده گرفته اند که "چرا این مسئله را مطرح کرده ای، چون ممکن است در صورت عدم کاندیداتوری شما، گزینه بعدی ما موسوی نباشد."
گفته می شود آخر هفته موسوی و خاتمی برای نهایی کردن تصمیم خود با یکدیگر دیدار می کنند تا در دهه فجر به بازی فرسایشی اعلام کاندیداتوری پایان دهند. براساس آخرین ارزیابی های اصلاح طلبان، کشدار شدن پروژه خاتمی را خسته کننده و موجب تداعی مدل انتخاباتی "می آیم، نمی آیم" هاشمی رفسنجانی در انتخابات 84 که نتیجه آن شکست بود، می دانند.